hidup ini memang palat, tapi esok masih ada



aku kembali bukan nak bagi korang baca cerita sedih aku lagi. aku nak korang baca cerita hidup aku yang macam palat sekarang. tak naka baca sudah. aku tak paksa.






cinta






sekali cinta aku akan tetap cinta
tanpa dirimu aku hanya manusia biasa tanpa cinta
di setiap arung gerak mu tersimpan di hati kecilku bahawa dirimu terindah untukku
bagaimana harus ku hidup tanpa dirimu
air mataku gugur hanya keranamu
aku akan mencintaimu sepanjang hayatku
hanya cinta dirimu seorang
tiada yang lain...







j    h forever :"(

regret.



i regret for the past
it was all my fault





InsyaAllah


Ya Allah..
jadikanlah dia dikasihi pada hati-hati mereka yang beriman.
dan gembirakanlah dia dengan kekayaan.
sehingga seratus dua puluh kebaikan.
Allah adalah sebaik-baik pemelihara.
dan Dia amat mengasihi daripada segala-galanya...





"sometimes the memories are worth the pain"

hiba

oh hiba..
memang waktu ini kau lah teman ku.
memang hidup .
apa apa pun ajal yang kau tempuh.

memang Tuhan sayang kan mu.
ku tatap gamba wajah mu.

harus ku terus kan hidup.
walaupun perit tanpa mu.
tetap ku peluk erat memori kau dan aku.
harus ku teruskan hidup.
walaupun perit tanpa mu.
ku doakan agar kau sentiasa bahagia di sana...




* "sabar adalah kebulatan tekad,bukan kepasrahan". 

oh lelaki!

selamat pagi semua!




Alhamdulillah, hari ni bangun dari tidur sebagai seorang lelaki sejati.haha. ok2, hari ni aku nak cerita la pasal lelaki sayang lelaki. lelaki yang memang terdesak sangat2. aku pon tak faham kenapa wujud lelaki jenis macam ni. lelaki yang tertarik dengan lelaki sendiri. bukan main ramai perempuan yang cantik kat luar(sorang je cantik di mata aku..hihi) tu tapi nak kat lelaki jugak. apa istimewanya lelaki di mata lelaki? hikhik. aku pon tak tahu nak jawab.

aku nak jugak kongsi kisah pasangan gay ni. time kat sekolah dulu,adala jugak satu kes budak junior ni. tapi diorang wat senyap2 then terkantoi. aku pon tak pasti apa yang berlaku kat diorang dan aku memang malas nak layan golongan ni pon. tapi yang aku nak kongsi sebenarnya time aku sambung belajar lepas tamat SPM. korang mesti selalu dengar yang biasanya golongan gay ni berbadan tegap, macho2 gitu. aaron aziz pon tak pasal2 kene tuduh termasuk golongan gay ni. memang betul pon! eh, bukan aku cakap aaron aziz tu gay. memang betul yang gay ni datang dari golongan yang tegap2. so, kat tempat aku belajar tu adala satu pasangan bahagia. sorang lelaki macho berbadan tegap dan sorang lagi lelaki lembut dan comel gitu. nak muntah la bila ingat muka dia.hahaha!!

so, yang aku pelik masing2 dah ada girlfriend. mungkin dengan girlfriend tak boleh nak buat ape2, so cari la yang sejenis untuk puaskan nafsu kan? diorang ni memang terus terang tunjukkan diorang ni gay. roomate pon dah naik bengang. diorang tidur satu katil, cium2, peluk2. gelilah!! sekarang, aku tak tahu diorang masih bahagia bersama atau tidak. sebab aku pernah jugak jumpa lelaki tegap tu dengan girlfriend dia. patutla cari yang gay, dia punya gilrfriend tu ustazah. dah tak tahan sangat la tu.haha.





korang tak rasa geli dan benci ke tengok diorang ni?






aku pernah jumpa gambar ni. tak pasti la betol ke tak dia punya teori ni. haha.. aku try jugak check aku punye, terbukti aku ni bukan gay dan aku memang macho man. ;)



apa2 pon, aku harap takde la jenis macam ni dalam list kawan-kawan aku. kalau ada jugak, sampai sini jela persahabatan kita. bye.




jap2. lupe pulak. aku wakilkan budak kecik ni untuk bagi jari tengah kat golongan gay ni. selamat jalan!

BERSIH yang KOTOR.

assalamualaikum




straight to the point, semua dah sedia maklum berkenaan dengan perhimpunan BERSIH yang akan diadakan pada 9 Julai 2011 di ibu negara. perhimpunan ni inginkan keadilan dalam pilihanraya. yang ni aku tak nak komen apa2 sebab aku tak pasti pilihanraya kat negara kita ni bersih atau tidak. tapi aku cuma nak komen perhimpunan BERSIH ni. kalau nak pastikan pilihanraya negara kita ni bersih dan adil pon, tak payahlah nak berdemonstrasi. aku nak komen ni pon sebab aku sayang orang Melayu. mudah sangat kena tipu.

okay. ni ape yang aku dapat kat youtube. perhimpunan bersih ni dapat tajaan dari National Democratic Institute (NDI). NDI ni ditubuhkan oleh orang amerika. so, pikirlah. untuk ape orang amerika ni nak taja perhimpunan ni? pilihanraya negara kita takde kena mengena dengan diorang pon. ok, Melayu cuba pikir.

satu lagi, siapa ketua demonstrasi ni? Ambiga Sreenavesan. siapa dia ni? 

"Ambiga yang pernah menimbulkan kemarahan umat Islam terutamanya orang Melayu di negara ini kerana beliau adalah orang yang bertanggungjawab menerima memorandum menuntut pelaksanaan Suruhanjaya Antara Agama (IFC) pada 21 Ogos 2001 untuk menuntut pelaksanaan 14 tuntutan IFC yang jelas sekali bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.
Dalam kes Lina Joy yang murtad, Ambiga telah mempertikaikan pelaksanaan hukum syariah di bawah Perkara 121(1A) Perlembagaan Persekutuan dengan menyatakan kebebasan beragama turut termaktub kepada semua penganut agama Islam.
Beliau turut mengadakan forum mengenai memeluk agama Islam pada 9 Ogos 2008 yang membincangkan dan mempertikaikan secara terbuka Perkara 121 (1A). Biarpun mendapat bantahan daripada orang Islam, namun Majlis Peguam yang diterajui oleh Ambiga tetap meneruskan forum tersebut."

orang Melayu Islam cuba pikir lagi. nak duk bawah orang macam ni ke. diorang ni bercakap bagai nak rak tapi tengok la nanti siapa yang bersemangat berhimpun nanti. melayu laa.. berapa kerat sangat India dan Cina yang turut serta berhimpun nanti. melayu cuba pikir lagi sekali.

Yang Dipertuan Agong pon dah bertitah bab perhimpunan ni. tapi ada jugak yang tuduh Yang Dipertuan Agong kita ni dengar cakap Dato' Najib. lansung takde rasa hormat. raja ni la lambang kemelayuan negara kita. orang melayu sanggup gadaikan maruah untuk dapatkan negara ni. tak sedar lagi ke? kita sedang diperbodohkan.

aku bukan nak bela kerajaan sangat pon cuma aku nak sedarkan orang melayu kita je sebab aku sayang Melayu!





* jangan gadaikan maruah kita semata-mata sifat tamak kita. jangan jadi macam negara masai. kalau kita ada nujum pak belalang, aku pon tak kisah.

terima kasih nippon paint!

assalamualaikum

aduh, letih dan penat. baru je pulang dari KL. lebih kurang seminggu jugak duk KL angkara abang aku yang dimasukkan ke Hospital Serdang kerna disyaki menghidap demam denggi. memang nasib keluarga aku kot kena serang dengan nyamuk je. first yang kena aku. pastu abang sulong aku. kemudian, abang kedua aku ni pulak. sabo jela. ada kenikmatan di sebalik kesakitan dan kesusahan yang manusia hadapi ni. betol tak? ;)

eh, intro aku tak dapat membayangkan tajuk entri aku kali ni. haha. okay. ini yang terjadi sebenarnya. abang sulong aku ni try nasib masuk contest sempena program Ceria Di Hari Raya Bersama Nippon Paint. susah pulak asyik panggil abang sulong. so, aku memperkenalkan abang sulong aku, abang keri. kembali kepada tajuk asal, program ni lebih kurang macam deko bersama eric leong. aku pon bajet program ni yang eric tu tapi orang lain pulak. hos program ni suriani abd rahman @ kak su . kalu tak kenal dia, cuba tengok berita kul 8 malam kat rtm hari ahad. so, aku malas nak menaip la. santapan gambar di bawah menceritakan apa yang berlaku. ;)






krew production datang awal pagi. aku baru siap mandi, tengok2 diorang dah nak mekap. so, aku pon join sekaki lepak dengan krew diorang ni. untuk pagi ni, ada 2 scene. scene pertama abang aku kononnye di'interview'. yang kedua, kak su ni datang umah then sembang2 dengan abang aku. ehem2, bukan nak riak atau ape2, tapi ini kenyataan. kak su cakap aku akan jadi construction manager satu hari nanti.hehe. Amin.. dari sini jugak aku dapat tips macam mana nak berhadapan dengan orang ramai. berlakon ni macam kita buat presentation dalam kelas. kak su cakap body language memang penting tapi eye contact lagi penting. tips berguna untuk aku sebab tak lama lagi KRU studios offer aku berlakon dengan lisa surihani. (jangan jeles ye..hihi)


ni pulak di saat surprise akan terbongkar.haha. actually abang aku buat semua ni untuk surprisekan isteri dia merangkap kakak ipar aku. let's me introduce to you. kakak iparku dipanggil kak iela. dia sebenarnya baru je balik kerja, terus dapat surprise. agak2nye adik beradik aku ni memang suka buat surprise ke?haha. takpe2. ni baru sedikit. untuk my future wife, i akan bagi u surprise lebih bermakna dari yang ini. ;)


sebelum


dan 


selepas




korang nilai sendiri la ye. bagi aku memang cantik. kak iela aku tu suka sangat2 sampai tak nak keluar pergi makan lepas tu. nak tengok je rumah dia. itulah die kasih sayang seorang suami kepada isteri. ini semua rezeki abang aku. terima kasih nippon paint!
;)




* 2 3 hari ni aku asyik post entry sedih je kan. korang pon mesti dah bosan. harap entry kali ni dapat meng'happy'kan anda kembali. 





sangat mudah aku kalah dengan kau





cinta pertama :"(






aku terima ketentuan ini 
engkau menghilang lenyap dari hariku 
aku menempuh liku dalam liku 
tubuh langkah kesal lindungku... 

sepi kesepi panjang dan berbatu 
pedih hancur lena dalam mimpiku 
aku mendengar keluhan darimu 
namun kini segala berlalu ...

cinta pertama hanya dirimu 
cinta pertama mengajar aku 
cinta pertama sekadar waktu 
sedangkan aku mencintaimu 
aku perlukan tuhan yang tahu 
aku melara menentang waktu 
maafkan aku dosa-dosaku 
maafkan aku oh kasihku...

kini ke mana tiada lagi hidup aku 

hanya rintih meneman hari-hariku 
biar bertahun ku inginkan oh tahu 
kekal harum cinta padamu ... :"(

unknown



aku tak dapat nak menulis apa yang berlaku sepanjang hari ini.. maaf.

aku takde mood 



my heart





my heart is beating so rapidly, 
how can we only become friends?
for the rest of my life, forever and ever,
giving to you my life,
even if 300 years has passed by,
i will love you,
only for you.....


grass is green, sea is blue,
but since i met you,
other than you, the rest of the world is black and white for me,
and for me, the moment when i blink my eyes is very precious to me as well...


so, today,when I return home,
i will go get a global positioning system,
because i realise i'm lost inside your heart......

tiada yang lain


tak kira masa waktu dan ketika
pahit dan manis menangis bersama
dunia ini kita yang punya
selamanya...
sumpah matiku
kau hanya untukku
tak ada yang lain
tak percaya belahlah dada....

:'(






Bismillahirahmanirrahim..
Ya Allah..
aku memohon belas dariMu,
kepadaMu aku sembah dan kepadaMu jua aku memohon pertolongan,
berikanlah aku kekuatan untuk meneruskan kehidupan ini,
berikanlah aku kegembiraan disebalik segala kesusahan dan kesedihan yang aku hadapi,
Amin....


happy birthday sayang..!

Assalamualaikum..

seperti yang dijanjikan, hari ni ialah hari istimewa untuk orang yang paling istimewa bagi aku. hari ape ye? ;)




hari ni birthday budak wangi aku tu. selamat hari lahir ye sayang. birthday dia untuk kali ni mungkin lain dari yang lain. sebab terlalu banyak surprise untuk dia hinggakan dia tak percaya.hehe. asalkan awak happy, saya sanggup buat apa saja. saya doakan segala impian awak tercapai. ;) 



surprise yang ke-3. :)
mungkin ramai yang tanya kenapa semuanya doraemon? haha. no komen. tuan badan je yang boleh komen.

it's just another day, but it is the best one of the year! Happy Birthday My Sweetheart!
:')

ulangtahun kelahiran pertama ;)

assalamualaikum...

sudah 3 hari stop berblogging ni. tapi rasa macam lama. terlalu busy untuk buat surprise kat budak wangi.hehe. oops.. macam dah lari topik pulak.

okay, ulangtahun kelahiran pertama? apa tu? untuk sape? anak ke? eh, masih terlalu muda untuk mempunyai anak. actually, hari ini ulangtahun kelahiran pertama untuk anak kepada cousin aku. seorang budak comel yang diberi nama Wafiyah... seorang budak kecik yang suka menari.hehe. so, tonight buat kenduri kesyukuran untuk dia. sebab apa aku suka main dengan dia? sebab dia akan buat aku teringat pada budak wangi aku tu.hehe. kenapa ? entry seterusnya aku bagitahu.

nak tengok ke budak comel  Wafiyah ni? hehe. sabar2. nak kena mintak izin umi dan ayah dia dulu. nanti malam aku bagi.hehe.



happy birthday wafiyah!
malam ni kita main dengan fafa..hehe



* esok adalah hari istimewa untuk orang paling istimewa dalam hidup aku. malam ni budak wangi ni balik Terengganu. semoga selamat sampai ye.. :")

ragam suami isteri ;)





hopefully skrip aku bila kahwin nanti baca dari atas ke bawah. dan mintak jauhla skrip kahwin aku baca dari bawah ke atas. ;)

selamat hari bapa

Assalamualaikum...


selamat hari bapa!! especially untuk lelaki yang paling aku salute, Cikgu Din.dia bukan cikgu masa aku darjah 1. bukan cikgu masa aku tingakatan 3 tapi dia cikgu sepanjang hidup aku.


hari bapa untuk kita menghargai bapa kita. so, tak salah untuk kita menyambutnya kan? asalkan sambutan kita tu tak lebih2 sgt. dan niat tu betol.sepatutnya, tiap2 masa kita boleh hargai bapa kita. aku bukannya nak bagi ceramah pasal sambutan hari bapa pon sebenarnya....hehe.


aku salute sangat2 dengan ayah aku. dia la idola aku. dia ajar aku erti kesabaran. serius aku cakap, ayah aku memang penyabar orangnya. sepanjang 20 tahun aku hidup atas muka bumi ni, berapa kali sangat dia marah. tu pon marah biasa2 je. maksud aku, percakapan dia tak pernah kasar pon dengan anak2 time marah, pelempang & penyepak pon tak pernah hinggap lagi kat badan adik-beradik aku. boleh aku katakan, ayah lebih kepada memberi nasihat dan bukan jenis marah2.bukan saja dengan adik-beradik, dengan ma aku pon tak pernah dia marah2.


ayah aku memang banyak berkorban. tak kira untuk anak2 atau isteri dia. ape yang mintak, mesti dapat. tak kisahla berapa mahal pon barang yang kita nak asalkan barang tu memberi manfaat.kadang2 pernah jugak rasa sedih. ayah dah banyak berkorban tapi anak2 ni tak menghargai pon pengorbanan dia. 


satu perkara lagi yang buat aku kagum, ayah aku memang rajin, tak mudah putus asa dan seorang yang sayang dengan ilmu. aku cakap macam tu sebab time kerja pon ayah aku still sambung belajar ke tahap yang lebih tinggi.walaupon masa tu ayah aku dah berusia jugak la. sampai sekarang pon, ayah aku tak pernah stop belajar. yang aku kagum, ada je masa lapang mesti ayah aku baca buku2 ilmiah ni. serius, aku respect sangat dengan ayah aku.




selamat hari bapa untuk lelaki yang paling aku sayang, Tn Haji Kamarudin B. Saman.....
terima kasih ayah..!!





my respected man


Alhamdulillah

aku mulakan entry kali ini dengan syukur Alhamdulillah....

mr. happy cool



okay. actually semuanya kerana result exam aku untuk semester 2 ni. dari semalam lagi dah try nak check. untuk percubaan pertama, aku try bukak student portal. dan hasilnya..  



Announcement:

*Final Examination Results for Semester 2 2010/2011 (Degree/Master/PhD) will be sent through email to all students on 17th June 2011. The Final Examination Result can also be accessed beginning 9.00 am, 17th June 2011.



so, terpaksa la bersabar. ingat nak tunggu kul 12 baru buka. tapi terlelap pulak. biasa la kan, aku tak biasa tidur lewat2 ni.hihi..last2 kul 4.30 pagi aku terjaga. 1 message received. (tak perlu dicerita). then, dah alang2 terjaga tu baik aku check result terus. ambik laptop dan terus bukak email. lagi mudah dan cepat. macam semester lepas jugak, aku scroll down slow2 je. first, check ada tak yang nak kena repeat sem depan. Alhamdulillah takde. Pastu, barula menjenguk pointer. Alhamdulillah.. Sujud syukur ku laksanakan. 


Berkat doa budak wangi, ma, ayah, cik su, my siblings, lecturers dan jugak member2. (betol ke member doakan untuk aku?) aku dapat apa yang aku nak selama ini. usaha aku berbalas. Syukur Alhamdulillah....
tapi sampai sekarang takde siapa pon tahu berapa pointer aku. because i'm waiting for budak wangi to know it first.. :')

to my enemies






macam mana nak berkasih sayang dengan musuh ye??
tapi macam bagus jugak.
bila dah sayang, musuhku akan jadi gila.
so, dia takkan kacau hidup aku lagi. haha!!


musuh-musuhku sekalian..!! aku sayang korang!! 








*tipu je tu.. jangan harap aku nak sayang korang.

keep holding on

..



you're not alone       
together we stand
i'll be by your side       
you know I'll take your hand
when it gets cold      
and it feels like the end 
theres no place to go you know I wont give in
no I wont give in


keep holding on 
cause you know we'll make it through, 
we'll make it through
just stay strong 
cause you know i'm here for you
i'm here for you
there's nothing you can say, nothing you can do
there's no other way when it comes to the truth
so keep holding on 
cause you know we'll make it through, we'll make it through.


so far away I wish you were here
before it's too late this could all dissappear
before the doors close, this comes to an end
but with you by my side I will fight and defend 
i'll fight and defend 

   
hear me when I say, when I say        
i believe 
nothings gonna change, nothings gonna change destiny
what ever is meant to be
will work out perfectly.... 
do you still remember this song?
:'(

all about LOVE




eventhough I dislike spring, 
but I like the flowers.

eventhough I dislike summer,
but I like the rain.

eventhough I dislike autumn,
but I like the falling leaves.

eventhough I dislike winter,
but I like the falling snow.

eventhough I dislike the world,
but I like only you.
only you...

they call it, we call it, you call it and i call it as LOVE.....

tranung nelang!

Alhamdulillah....

Terengganu juara Piala FA 2011!!

semalam aku betul2 puas hati . tak sia2 datang dari Dungun ke Bukit Jalil walaupon pada asalnya malas nak merantau.hehe.. maklumlah perjalanan yang agak jauh. tambah pulak dengan keadaan jalan raya yang memang penuh dengan kenderaan.. aku memang tak suka kalau sesak2 ni. dan hasilnya geng konvoi accident kat Kemaman tapi nasib baik takde yang cedera pon.


Alhamdulillah aku tiba di Stadium Bukit Jalil dalam kul 6 ptg. sampai awal tapi lepak2 dulu kat luar tengok ragam penyokong2 tranung & klate. kali ni aku dapat duk tiket grandstand. tapi sedih jugak sikit2 sebab penyokong Terengganu memang kurang dari penyokong Kelantan. ini memang sudah dijangkakan.haha..

penyokong ganu memang nelang!


penyokong klate 


game start dalam kul 9 jugak sebab siap ada bacaan ikrar lagi. lain dari yang lain.haha. fisrt half, memang banyak aksi serang menyerang tapi langsung takde gol. second half, game makin panas. dah start gaduh2 player dalam padang. yang paling ketara bila penyerang ganu, manaf mamat gaduh dengan kapten kelate, piya. akhirnya, minit ke 79 klate dapat gol hasil dari nurul azwan. memang time tu penyokong ganu dah down sangat. bila tinggal 4 minit je lagi nak habis, kebanyakn penyokong ganu dah nak keluar. tapi diorang masuk semula bila minit ke 92, player klate daudsu jaringkan gol sendiri. terima kasih daudsu!haha. time tu barulah penyokong klate senyap je. dan stadium dikuasai penyokong ganu. masuk extra time, terengganu memang nelang.haha. akhirnya, player gantian nordin score hasil dari sepakan sudut.jaringan tu memberi mahkota kejuaraan Piala FA kepada ganu!


ni la gua.haha!
anak jati tranung!



ape2 pon, ni la hero sebenor.hahaha!!

terima kasih daudsu!

kau spektakular!



terselit rasa jiwa-jiwa
cinta buatan malaysia
antara dua darjat dilema
kita sama semuanya sama


hela nafas panjangmu
runtuh dinding musuhmu


jangan kau takut
jangan kau layu
jika kau benar
kau spektakular


terseru rasa jiwa-jiwa
cinta buatan malaysia
mesin waktu selaju cahaya
kau biduanita tak serupa


hela nafas panjangmu
sempat bunuh ego ku





jangan gentar jika kau benar!

L O V E





do not love me because i love you, love me for loving me...
that is the meaning of true love...

bicara duka

masih berdarah luka hatiku
terhiris pedih belati mulutmu
mengapa kau hancurkan hatiku
dan kau gembirakannya


ku tahu ku insan biasa
tidak mempunyai apa-apa
dimana janjimu akan sehidup semati
denganku


tetapi
di dalam hatiku
ada cinta
cinta yg mendalam


kenapa?
kenapa sayang?
kau pergi jua
meninggalkanku....





berbicara untuk kedukaan yang dirasai.....

menjelang 1.8.2011

assalamualaikum pembuka bicara...

hari ni rasa sangat letih... aku bangun tido pon lewat akibat memutsal semalam.. bangun2 je rasa pening.. haha..

tapi tu bukan topik aku hari ini.. topik hari ni aku nak cerita bab rambut...  2 3 hari ni nampak gaya ramai member2 nak bercakap pasal rambut masing2.. aku punye rambut dah panjang tapi serius tak terurus beb.. so, dengan cuti 4 bulan ni bolehla simpan rambut sikit..haha.. kalu tak memang sampai bila2 tak dapat simpan..

aku punye target menjelang 1.8.2011.... rambut aku jadi macam mamat ni..




tapi aku tak nak la berkumis macam dia tu.. nampak kelakar pulak nanti.. dan satu lagi, aku takkan hisap benda yang dia hisap tu... target aku cuma unutk rambut dia je.. sekarang hampir 75% rambut aku macam dia...

lupa pulak nak bagitahu, mesti ramai yang tertanya2 siapa mamat ni kan.. korang jangan kenal anuar zain & faizal tahir je.. cuba bukak sikit pemerhatian korang.. nama mamat ni fizan... memang takkan kenal kalau setakat bagitahu nama fizan.. mungkin gambar seterusnya, identiti dia akan dikenali...


aku pon berangan nak perform macam dia.. ; )


dia ni penyanyi ke???


ni masa rambut dia pendek lagi..
gambar ni dah terpampang nama band dia...
so korang dah tahu siapa dia kan..

smile : )


i want to see you smile, smile and always smile... : )






i'm always with you my dear.... 
don't worry... 
just stay with me..
 you will smile and be happy with me.... : )

kembali semula


kemana perginya..
perasaanmu terhadapku yang penuh suka duka.
kau hilang dariku..
tidakkah kau tahu diriku hanyalah untuk dirimu sahaja.
dan aku sedar...
masa tetapkan berlalu pergi..
dan ku berharap agar kau kembali semula.
kau hilang dariku...
kusepi tanpamu terasa bagai dikurung..
gelita.
kutiada selain dirimu..
hanya aku dan engkau.
kembalilah kembalilah kembalilah semula.
ku sepi tanpamu...
kumahukan kamu..
ku berharap agar kau kembali semula.
masa...
tetapkan berlalu pergi..
dan kuberharap agar kau kembali semula.
kembalikan dirimu yang dulu padaku.........